Desi lentilele de contact sunt recomandate de catre medicii oftalmologi ca o varianta la ochelari in situatia in care dioptria este prea mare, multe persoane utilizeaza lentilele de contact din punct de vedere estetic. Lentilele de contact colorate sunt o modalitate de a adauga intensitate ochilor si sunt utilizate de scara larga atat de catre vedete de televiziune cat si de catre persoanele obijnuite, in multe tari fiind o adevarata obijnuita in randul femeilor. Lentilele de contact sunt disponibile intr-o varietate de culori, unele fiind mai naturale decat altele, dar adevarata diferentiere se face din punct de vedere al caracteristicilor si al calitatii, care ofera ochiului un aspect natural.
Categorii de lentile de contact
Lentilele de contact colorate se caracterizeaza prin doua grade de translucenta: nuantate si opace. Cele nuantate permit un anumit grad de transparenta pentru culoarea originala a ochiului, sunt semi-transparente si ofera un grad de straluciure ochiului. Cele opace acopera in totalitate culoarea naturala a ochiului si coloreaza ochiul intr-o lumina usoara si sunt disponibile pe culori plate sau tonale.
Alegerea lentilelor de contact in functie de culoarea ochiului
Ochii albastrii: Persoanele ce au irisul deschis la culoare au avantajul de a avea la dispozitie cele mai multe optiuni privind schimbarea culorii ochiului cu ajutorul lentilelor de contact. Lentilele gri sau violet fumurii pot ajuta la schimbarea ochilor albastrii intr-o culoare originala si in acelasi timp sa ofere o stralucire aparte. Aditional aceste culori ar completa tenul mai corect si genele, avand posibilitatea de a ascunde mici defecte.
Ochii verzi: schimbarea culorii ochilor verzi este in stransa coordonanta cu tipul de verde pe care ochiul il are. Ochiul verde pal poate fi cu usurinta schimbat intr-un albastru nu foarte proeminent sau in gri cu lentile fumurii. Ochii de culoare verde intensa pot fi schimbati cu ajutorul lentilelor non-fumurii, unde o culoare aurie, de caramel sau mai inchisa poate oferi un nuanta de smarald, pastrand in acelasi timp si o parte din efectul natural.
Ochii caprui: utilizarea lentilelor de un verde nuantat poate oferi ochilor caprui un aspect de smarald sau de alun, extrem de provocator si de deosebit iar utilizarea unor lentile de culori inchise poate duce la o culoare sufocanta, nerecomandata.
Ochii caprui inchisi: sunt poate cel mai greu de accesorizat pentru obtinerea unei culori naturale. O lentila opaca, de culoarea chihlimbarului, a mierei sau mahon, pot oferi ochilor caprui inchisi o nuanta naturala si mult mai profunda.