Loading...

Expertul tau in optica medicala din Bucuresti.

Hipermetropie - simptome consultatii si diagnostic

Hipermetropie - simptome consultatii si diagnostic
11 Noiembrie, 2013

In cazul in care ati experimentat dificultati de focalizare asupra obiectelor din apropiere, sau in anumite cazuri probleme de focalizare asupra obiectelor indiferent de distanta, exista posibilitatea ca probleme sa o constituie un defect de vedere numit hipermetropie, cauzat de o imperfectiune a ochiului, determinat de o dimeniune prea mica a globului ocular sau imposibilitatea lentilei de a deveni suficient de rotunda.

Atentia noastra asupra diferitelor obiecte determina retina si ochiul sa isi creasca puterea optica in functie de distanta, de aceea cu cat o imagine este mai aproape de ochiul nostru cu atat puterea de concentrare este mai mare iar in situatia in care imaginea devine neclara, incetosata, atunci putem discuta despre un defect al ochiului numit hipermetropie. Hipermetropia impiedica imaginile sa se concentreze pe un punct in spatele retinei, motiv determinat de un ochi prea scurt sau de o cornee prea plata, majoritatea defectelor fiind dobandite genetic.

Simptome si categorii de hipermetripie

Vederea incetosata focalizata pe obiectele din apropiere, oboseala ochiului, dureri de cap survenite in urma cititului si strabismul la anumiti copii sunt simtomele hipermetropiei care nu cauzeaza probleme grave mai putin atunci cand este nevoie de citit, unde corectare se poate poate cu ochelari de vedere. Din punct de vedere clinic, acest defect de vedere se imparte in hipermetropie simpla, patologica sau functionala, un diagnoscic precis poate fi pus de un medic oftalmolog.

Cauze si tratament hipermetropie

Un examen general al ochiului furnizat de un medical oftalmolog in cadrul unui cabinet de optica medicala, va poate ajuta in determinarea exact a tuturor problemelor oculare pe care le intampinati. Acesta presupune masurarea presiunii ochiului, examinarea retinei pentru a determinata daca utilizarea ochelarilor este necesara, testul de culoare pentru a depista un eventual daltonism, teste asupra muschilor ochiului si acuitatea vizuala. Aparitia acestui de vedere este deobicei prezent din nastere, fiind ereditara, iar defectul in special odata cu imbatranirea poate fi usurata cu purtarea ochelarilor de vedere.

Hipermetropia poate fi corectata atat cu lentile de contact , cu ochelari de vedere sau prin operatie chirurgicala. Atat medicii oftalmologi sau optometristi va pot furniza diferite variante de rezolvarea a hipermetropiei dupa un control in prealabil. Puteti face un control sau sa obtineti mai multe informatii la numarul 0765 523 966, in cadrul cabinetul de optica Bucuresti Real Optic.

Lasa un comentariu

essilor
hoya
Rhein-Vision
Nikon
Ital-lenti
Zeiss
Ray-Ban
Silhouette
Guess
Giorgio-Armani
Guess
Emporio-Armani
Police
Kalvin-Klein
Ana-Hikman
Coco-Song
Swarowski
Vistan
Bausch-lomb
johnson-johnson
Ciba-Vision