Dispozitivul optic care transmite si reflecta lumina, ce strange si deviaza raza poarta denumirea de lentile. Cele simple sunt alcatuite dintr-un singur element optic iar cele compuse functioneaza sub forma unei matrice de lentile simple, avand o axa comuna. Lentilele pentru ochelari sunt realizate din doua tipuri de material: sticla organica (plastic) si sticla minerala (sticla). Acestea reprezinta unul dintre cele mai importante componente dintr-un ochelar si implicit din optica, acestea fiind utilizate in multe aplicatii care necesita manipularea undelor de lumina. Unele lentile pot focaliza lumina intr-un anumit punct numit punct de focalizare iar altele pot determina valurile de lumina sa se abata spre exterior.

Afișez 1 - 12 din 15 rezultate

Ai găsit ramele ideale, însă nu știi exact ce lentile ochelari ar trebui să alegi? La Okio punem accent pe importanța calității și îți garantăm variante durabile - de la unii dintre cei mai renumiți producători.

Opțiunile noastre de lentile ochelari prezintă, așadar, beneficii diverse precum:

  • Durabilitate sporită împotriva zgârieturilor și altor factori de uzură care pot apărea în urma utilizărilor îndelungate.
  • Antireflex patentat Crizal® Sapphire™ - care respinge reflexiile de lumină, ceea ce îți va oferi posibilitatea de a vedea foarte clar, indiferent de vremea de afară.
  • Protecție împotriva razelor UVA/UVB. Gama noastră de lentile ochelari a fost special concepută pentru a-ți oferi posibilitatea de a elimina orice problemă cauzată de lumina puternică a soarelui.
  • Proprietăți hidrofobe. Picăturile de apă nu îți vor mai cauza disconfort.

Cum alegi corect lentilele pentru ochelari?

Alegerea lentilelor de ochelari depinde de mai mulți factori, printre care:

  • Afecțiunile oculare pe care le-ai dezvoltat,
  • Stilul de viață,
  • Preferințele personale în ceea ce privește confortul și elementele de design.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi lentilele potrivite:

  • Consultă părerea unui oftalmolog sau optometrist - Este important să consulți un specialist înainte de a cumpăra lentilele de ochelari. În echipa noastră vei găsi personal care îți poate măsura acuitatea vizuală și poate recomanda lentilele potrivite pentru nevoile tale.
  • Alege un material potrivit - Lentilele de ochelari pot fi fabricate din mai multe materiale, inclusiv plastic, policarbonat, sticlă sau Trivex. Fiecare material are avantaje și dezavantaje. Tocmai de aceea, trebuie să iei în calcul atât cerințele personale, cât și evaluarea făcută de specialistul în optică medicală.
  • Optează pentru un tratament corespunzător - Lentilele de ochelari pot integra diverse tratamente împotriva zgârieturilor, reflexiilor sau luminii albastre. Discută cu specialistul tău despre opțiunile de tratament disponibile și alege unul care să se potrivească stilului tău de viață.

La Okio găsești o gamă variată de lentile heliomate, subțiate sau standard!

Consultă părerea specialistului și alege opțiunea ideală pentru tine!

Cea mai calitativa selectie de lentile pentru ochelari

Fie ca vorbim de lentile pentru ochelari de vedere sau de soare, opticienii nostri garanteaza pentru cea mai buna calitate! Realizam  lentile cu diferite tratamente ( protectie uv, durificare, antireflex, cu strat super hidrofobic si oleofobic, antistatic sau pentru protectie pc ). De asemenea, in cadrul magazinului nostru puteti regasi preturi avantajoase pentru lentilele de contact, lentile progresive, aeriene sau Drivewear.

Modelul de lentile progresive reprezinta o lentila corectoare utilizata pentru prezbitie sau alte disfunctii

Lentilele Drivewear reprezinta o tehnologie avansata care imbunatateste imaginile acaparate de ochiul uman.

Sunt produse concepute din silicon-hidrogel, subtiri ce se plaseaza direct pe suprafata ochiului.

In cadrul magazinului nostru oferim tratamente extrem de eficiente pentru o claritate si un confor sporit.

Exista mai multe tipuri de lentile aeriene fiecare avand avantaje dar si dezavantaje, dar ele contribuie substantial la...

Categorii de lentile ochelari

Lentilele sunt clasificate in functie de curbura a celor doua suprafete optice. Din punct de vedere al actiuni asupra razelor de lumina, pot fi convergente si divergente iar in functie de forma lor pot fi plan-convexe , plan-concave , biconvexe , biconcave .

O lentila este alcatuita dintr-o axa optica ce reprezinta axa de simetri a lentilei si din focare ce reprezinta punctele in care se concetreaza razele de lumina. Compania noastra ofera lentile cu tratament anti-reflex sau uzuale ce sunt alese in functie de dioptrie care se stabilete in baza unui control prealabil. Opticianul nostru va asteapta in sediul nostru din Bucuresti si va intampina cu aparatura performanta si profesionalism pentru a stabili impreuna cu Dumneavoastra tipul de lentila de ochelari care vi se potriveste si alegerea celorlalte accesorii ale ochelarului.

lentile-ochelari