Loading...

Expertul tau in optica medicala din Bucuresti.

Cum deschidem culoarea ochiului in mod natural

Cum functioneaza si la ce sa ne asteptam de la operatia cu laser la ochi
2 Noiembrie, 2015

Se spune ca ochii deschisi la culoare, precum cei verzi sau albastri reprezinta frumusetea, acest principiu fiind imbratisat de anumite culturii sau poate datorita faptului ca aceste categorii sunt mai rare. O schimbare de culoare a ochilor se poate realiza cu usurinta cu ajutorul lentilelor de contact, dar acest accesoriu nu este practic si nici recomandat de medicii oftalmologi strict pentru aspect, lentilele de contact fiind concepute pentru vedere, mai tarziu li sau atribuit si rolul de design. Pe langa lentilele de contact, poate doriti sa incercati o serie de metode mai subtile dar la fel de eficiente pentru a va deschide ochii la culoare.

Schimbarea garderobei reprezinta unul dintre metode pe care le puteti aborda pentru o dobandi o alta culoare a irisului, aceasta tactica este aplicabila culorilor albastrii, verzi si caprui. In principiu o garderoba de culoare inchisa scoate in evidenta ochii si ii deschide la culoare. Pentru ochii caprui, se recomanda o imbracaminte de culoare galbena sau verde deschis, pentru ochii albastri purtati albastru deschis pentru reflectie, ciocolatiu inchis, orange sau albastru inchis pentru contrast, iar pentru ochii verzi se recomanda galben deschis pentru reflectie si verde profund pentru contrast.

Alimentatia are de asemenea un rol important in schimbarea culorii irisului, in mod special curcanul este principalul aliment deoarece acesta secreta serotomina care dilata pupila iar irisul se contracta cauzand ochiul sa isi schimbe culoarea spre negru. Alte alimente asemenatoare sunt bananele, oualele, carnea de vita, ciocolata si fructele de mare. Totusi reducerea concentratiei de serotonina poate cauza oboseala, lipsa de concentrare si de vointa sau toane.

Totodata, privirea spre lumina accentueaza efectul de ochi deschis, in special in cazul celor caprui. Acest lucru va duce la strangerea pupilei si la deschiderea la culoare a irisului. Nu in ultimul rand, inaintarea in varsta are un efect de albire al irisului.

Exista nenumarate trucuri pentru a pune in evienta diferite trasaturi care va avantajeaza sau pe care doriti sa le evidentiati. In cele din urma puteti apela la un cabinet de optica medicala care va poate sfatui in alegerea unor lentile de contact potrivite cerintelor dvs. atat pentru partea estetica cat si pentru cea vizuala daca este cazul.

Lasa un comentariu