Articole Real Optic

Diabetul si problemele oculare

diabetul-si-problemele-oculare

Diabetul a fost catalogat de multi cercetatori de-a lungul timpului ca o boala erediata, dar acest lucru nu este neaparat obligatoriu, diabetul poate aparea, printre altele si din cauza sistemului nervos sau datorita unei alimentatii necorespunzatoare. Boala poate afecta fiecare parte a corpului chiar si ochii, in timp vasele mici de sange ale ochiului sunt afectate datorita cresterii zaharului in sange. Acest lucru poate duce la o afectiune numita retinopatie diabetica. Nivelul de zahar crescut in sange mai poate de asemenea sa duca in anumite cazuri la cataracta sau glaucom, boli care apar mai devreme si mai frecvent in randul persoanelor care sufera de diabet.

Trebuie stiut ca persoanele cu diabet au un risc mai mare de probleme oculare decat persoanele care nu sufera de aceasta boala, dar marea majoritate a persoanelor cu diabet nu au mai mult decat tulburari oculare minore. Acest lucru poate fi controlat cu eficienta prin controale regulate in cadrul cabinetul de oftalmologie sau de optica medicala, astfel, veti pastra sanatatea ochilor iar probleme vor fi decat unele minore. In situatia in care datorita diabetului se dezvolta o problema grava, printr-un control timpuriu si o depistare incipita se poate oferi un tratament eficient si modern.

Persoanele care sufera de diabet au cu 40% mai multe sanse sa aibe glaucom decat persoanele care nu au aceasta boala. Cu cat a trecut mai mult timp de cand o persoana are diabet cu atat creste si sansa ca glaucomul sa se instaleze, iar riscul creste de asemenea si cu inaintarea in varsta. Glaucomul apare atunci cand presiunea se acumuleaza in ochi. Exista mai multe tratamente pentru glaucom. Unii oameni folosesc medicamente pentru a reduce presiunea din ochi, in timp ce altii aleg o interventie chirurgicala.

Optica medicala Real Optic recomanda urmatoarele pentru a evita problemele oculare:

  • Mentineti nivelul zaharului in sange sub control
  • Mentineti tensiunea arteriala sub control. Hipertensiunea arteriala poate duce la probleme oculare grave.
  • Renuntati la fumat.
  • Angajati-va intr-un examen ocular profesionist cel putin de doua ori pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *