Loading...

Expertul tau in optica medicala din Bucuresti.

Prezbiopia - Simptome si tratament

Prezbiopia - Simptome si tratament
14 Septembrie, 2014

Prezbiopia este o afectiune a ochiului care apare odata cu inaintarea in varsta si reprezinta incapaciatatea ochiului de a se concentra pe obiectele apropiate. Prezbiopia apare datorita unei pierderi de elascitate a muschilor ciliari si datorita unei modificari a curburii lentilei cristalinului. Prezbiopia reprezinta si primele semne ale imbatranirii, care apar in intervalul de 40 si 50 de ani iar modul de actionare il constituie prin vederea slaba in lumina de mica intensitate si incapacitatea concentrare asupra obiectelor din apropiere.

Simtomele prezbiopiei

Majoritatea simtomelor pe care prezbiopia le ofer sunt oboseala in timpul cititului si dificultati de citire, vedere incetosata si momente de vedere neclara cand va uitati rapid de la aproape la distanta sau invers si plangerile persoanelor conform carora bratele lor au devenit "prea scurte" atunci cand citesc o carte sau un ziar. Boala devine mai putin vizibila in momentul prezentei unei lumini mai puternica care are un impact de micsoarare a irisului catre un diametru mai mic.

Tratamente si lentile de corectare a prezbiopiei

Nu exista un tratament finalizat si testat pe deplin pentru prezbiopie dar s-au gasit sursele unde trebuie sa se demareze actiunea dar si anumite teste efectuate cu succes in ultimii ani au transpus o speranta pentru tratarea eficienta a prezbiopiei in viitor. Se regasesc informatii precum carora prezbiopia actioneaza in doua strcturi ale corpului uman, una fiind sistemul ocular al ochiului iar a doua procesarea vizuala a creierului, puncte in care se poate actiona pentru gasirea unui potential tratament.

Exista anumite metode chirurgicale pentru cei care nu doresc sa poarte ochelari sau lentile de contact si operatii care restabilesc forma corneii care pot fi luate in considerare dar utilizarea ochelarilor nu va fi inlaturata in totalitate, utilziarea lor fiind necesara in special cand lumina este puternica sau cand se citeste pentru o lunga perioada de timp.

Pentru a va rezolva problemele legate de prezbiopie, specialisti cabinetului de optica medicala Real Optic din Bucuresti, va recomanda ochelari cu lentile progresive, care vor inlatura problemele cauzate de aceasta defectiune a ochiului. De asemenea puteti contacta cabinetul de optica si telefonic la numarul 0765523966.

Lasa un comentariu

essilor
hoya
Rhein-Vision
Nikon
Ital-lenti
Zeiss
Ray-Ban
Silhouette
Guess
Giorgio-Armani
Guess
Emporio-Armani
Police
Kalvin-Klein
Ana-Hikman
Coco-Song
Swarowski
Vistan
Bausch-lomb
johnson-johnson
Ciba-Vision