Articole Real Optic

Controlul oftalmologic – Cand si cum trebuie sa ai grija de ochii tai

control-oftalmologic

Foarte multi dintre noi au o teama de doctori, de analize, operatii sau controale medicale dar ce ar trebui sa fie pus pe primul loc este sanatatea noastra si linistea sau satisfactia pe care o avem stiind ca am putut combate din timp anumite boli sau linistea pe care sanatatea corpului nostru ne-o ofera. Conform unor studii efectuate in ultimii ani in cadrul cetatenilor din Uniunea Europeana unul din cinci adulti frecventeaza cabinele de oftalmologie pentru control medical oftalmologic iar in anumite zone proncentajul este chiar mai mic. O statistica care ar trebui sa ne ingrijoreze avand in vedere procesul usor de control oftalmologic care se poate efectua printr-o programare si care poate fi facut chiar in pauza de pranz.

Medicii oftalmologi, recomanda ca testarea sa fie facuta in functie de boliile pe care pacientul le are si in functie de varsta. Astfel recomandarile sunt urmatoarele:

  • - Sub 10 ani controlul oftalmologic trebuie facut odata la sase luni
  • - Dupa acesta varsta si pana la 17 ani trebuie sa mergeti la oftalmolog cel putin odata pe an
  • - Pana la 60 de ani, perioada recomandata scade de pana la odata la doi ani
  • - Dupa 70 de ani este necesar un control oftalmologic de cel putin odata pe an
  • - Pentru bolnavii de diabet si cei care sufera de glaucom , trebuie facuta o vizita la doctor odata pe an

Unde putem efectua un control oftalmologic ?

Exista multe cabinete de oftalmologie profesioniste si la stat dar si la privat. Spitalul Nicolae Malaxa din Bucuresti are o sectie foarte avansata de oftalmologie unde consultatia este gratuita atat timp cand aveti trimitere de la medicul de familie. Sectia este dotata cu aparatura de ultima generatie , performanta care va poate furniza un diagnostic promt si rapid. Pe de alta parte exista multe cabinete de optica medicala care ofera consultatii gratuite precum este Real Optic din Bucuresti sau din Targu Jiu, de asemenea exista si cabinete care ofera reduceri si vouchere cu privire la controalele oftalmologice si la ochelari sau ramele achizitionate.

Tratamentele sunt de asemenea importante care in functie de boala poate dura mai mult sau putin care pot fi facute de asemeanea in spitale specializate cat si in cabinete de optica. Nu uitati sa cereti o copie dupa reteta controlului efectuat pe care majoritatea opticienilor o ofera iar daca sunteti norocosi compania la care lucrati va poate oferi gratuit odata pe an control si servicii oftalmologice dar si accesorii precum ochelari si tratamente necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *