Articole Real Optic

Cum combatem cele mai frecvente boli ale ochiului

cum-combatem-cele-mai-frecvente-boli-ale-ochiului

Sanatatea ochiului este unul dintre lucrurile cele mai importante de care trebuie sa avem grija pe tot parcursul vietii noastre deoarece fara vedere sau cu probleme ale ochiului viata noastra nu se poate desfasura in conditii optime. Medicii oftalmologi din cabinetului de optica medicala Real Optic va prezinta principalele boli oculare ca frecventa si metodele pentru a combate aceste boli, atunci cand este cazul si se poate dar si cum putem folosi tratamente eficiente furnizate obligatoriu de medicii specialisti.

Afectarea retinei - Diabetul, tensiunea arteriala

Diabetul este una dintre cele mai dificile boli cu care omul se poate lupta in viata sa deoarece efectele diabetului sunt extrem de dure iar tratamentul nu este unul deloc usor. Conform specialistilor diabetul este ereditar, se poate mosteni din generatie in generatie sau poate fi cauzat in principiu din cauza stresului excesiv, a obezitatii netratate sau a colesterolului netratat. Din pacate pentru diabet nu exista un tratament care sa vindece efectiv boala dar se poate administra diferite metode pentru a oferi pacientului o stabilitate si o viata cat de cat normala. Astfel tratamentul diabetului se desfasoara printr-o alimentatie stricta, medicamente sau in cazuri avansate terapie cu insulina. Exista doua tipuri de diabet: de tip 1 ce apare la tineret si care este considerat cel mai dur dar si de tip 2 ce apare in cadrul varstei a doua dupa 50 de ani.

Tensiunea arteriala este una din bolilele care afecteaza retina si implicit sanatatea ochiului. Aceasta apare fie prin mostenire ereditara sau din cauza stresului si poate fi trata cu regim alimentar sau tratament medicamentos.

Conjuctivita

Reprezinta inflamatia conjuctivitei si poate fi de mai multe feluri: alergica sau cronica. Conjuctivita alergica apare din cauza unei alergii fie ca este vorba de polen sau praf, aceasta trebuie tratata de urgenta pentru a nu se agrava reactiile acesteia. Din pacate conjuctivita alergica este dificil de tratat, timpul de refacere se poate intinde pana la doua sau trei luni. Este foarte important ca analizele pentru depistarea alergiilor sa fie facute la zi si de laboroatoare specializate in special in cazul bolnavilor de conjuctivita alergica. Cea cronica este mai usor de tratat cu tratament local si se manifesta prin ochi lipit si foarte multa secretie. Timpul aproximativ de tratament se poate intinte pana la 7 sau 8 zile in functie de fiecare persoana. Conjuctivita cronica poate aparea din cauza unei lipse de igiena, unor virusi cand tratamentul poate dura mult mui mult, impuritailor din atmosfera sau a microbilor. Daca locuiti intr-un oras poluat cum este Bucurestiul de exemplu trebuie sa sustineti o igiena corespunzatoare pentru a preveni aceste boli.

Ulciorul ( Orjelet )

Apare in pleopa ochiului se reprezinta inflamatia conjuctivitei, cauzele pot fi microbii, mizeria, diferiti virusi si o igiena incorecta. Ulciorul cum mai este popular numit, se poate manifesta prin umflarea ploapei, frisoane, febra iar tratamentul poate fi unul medicamentos cu antibiotice si picaturi. Timpul mediu de refacerea a ochiului din cauza ulciorului poate fi de aproximativ 1 saptamana daca este corect administrat.

Defectele de vedere - Prezbitia

Prezbitia este cel des intalnit defect al ochiului, ce poate aparea dupa 45 de ani, la varsta a doua iar tratamentul se manifesta prin reteta de ochelari care trebuiesc purtati ori de cate ori este nevoie. Pentru acest lucru puteti apela la cabinetul de optica medicala pe care Real Optic vi-l pune la dispozitie impreuna cu un doctor oftalmolog de specialitate insotit de aparatura de ultima generatie. Prezbitia reprezinta imbatranirea ochiului, iar manifestarea este este un lucru normal, firesc la fel cum corpul uman imbatraneste cu timpul, de asemenea poate aparea si aceasta boala odata cu timpul.

Pentru combaterea acesto boli medicii cabinetului de optica medicala Real Optic va recomanda o buna igiena, curatarea frecventa a mainilor si dezinfectarea corespunzatoare, sa NU va spatali cu musetel in cazul unor boli ale ochiului ci sa consultati de urgenta un medic oftalmolog, sa incercati sa va feriti de stres cat mai mult posibil si sa va oferiti cat mai multa liniste iar alimentatia trebuie sa fie una corecta , fara dulciuri in exces, sport si miscare de cel putin 30 minute pe zi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *