Articole Real Optic

Cum obtineti fisa medicala pentru permisul auto

fisa-medicala-auto

In momentul in care decideti sa obtineti un carnet de conducere aveti nevoie si de fisa medicala auto care poate fi obtinuta atat de la o institutie privata cat si de la una de stat, costurile si serviciile facand diferenta

Pentru completarea fisei auto, trebuie sa aveti timpul necesar pentru a parcurge mai multe profile medicale incepand cu oftalmologia ( care este poate cel mai important ), apoi chirurgia, ORL-ul, analizele la sange, neurologia si psihiatria. Dar dintre toate oftalmologia ramane poate cel mai important cabinet pe care trebuie sa il promovati de asemenea si neurologia este esential deoarece bolnavii de epilepsie spre exemplu nu au voie sa conduca dar pe de alta parte persoanele care au probleme cu auzul pot conduce datorita legislatiei in vigoare.

Analizele oftalmologice pentru fisa medicala auto

Pentru fisa medicala auto trebuie sa treceti si pe la medicul oftalmolog care va va supune la doua teste esentiale, primul se refera la auitatea vizuala si reprezinta nivelul de vedere a ochilor. Pentru a promova acest test trebuie sa va incadrati cu un ochi la minim 1 ( vedere normala ) iar cu alt ochi la valoare de 1/3.

Totusi daca cu un ochi aveti probleme majore nu aveti voie sa conduceti doar in cazul in care aveti carnet de multi ani, situatie in care legislatia va permite chiar daca cu un ochi nu puteti vedea deloc, deoarece se considera ca aveti experienta necesara.

Un alt tip de test la care sunteti supus pentru fisa medicala auto este simtul cromatic ( daca vedeti culorile - discromati ). In cazul in care picati acest test si sunteti sofer amator, puteti conduce dar cei profesioniti trebuie obligatoriu sa promoveze si aceasta categorie de teste. Fisa medicala auto mai este necesara daca va pierdeti carnetul, atunci sunteti obligati sa refaceti toate aceste teste si odata la o perioada de timp, care este decisa de Politia Romana.

Este important de retinut ca toate aceste analize trebuiesc efectuate in cadrul unui singur institut, deoarece la final este nevoie de semnatura managerului care nu o va aproba daca nu respectati acesta politica. Costurile de obtinere a unei fise medicale auto este de aproximativ 10 lei la un spital de stat, care cuprinde timbrul fisal de un leu si taxa de 10 lei care se plateste la casieria spitalului in momentul cand aveti dosarul complet si ati trecut pe la toate cabinetele specificate mai sus. Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *